zerahbannerklein

Historie Zerah

Het bedrijf wat nu Zerah heet, is begonnen onder de naam Zuivere Zeep. In 2013 is dit bedrijf opgericht door Eliane de Vries-de Koning. Eliane gebruikte wasbare luiers voor haar kinderen en zocht een goed ecologisch wasmiddel voor deze luiers. In Nederland was op dat moment nog geen goed luierwasmiddel te krijgen. Daarom besloot ze dit zelf te gaan maken en ook te gaan verkopen. Toen dit een succes werd ging ze experimenteren met het maken van andere producten en zo is langzamerzeker het huidige assortiment ontstaan van ecologische wasmiddelen en verzorgingsproducten.

Begin 2015 maakte Kirsten Lamberink kennis met Zuivere Zeep. Kirsten is een echte idealist en houd er van om niet alleen na te denken over duurzaam leven, maar het ook echt te doen. Ze zocht op dat moment een manier om een bedrijf op te zetten in de duurzame hoek. Toen ze eind 2014 met Eliane afsprak om een keer te sparren over ondernemen en duurzaamheid, wist ze nog niet dat Eliane een partner zocht in haar bedrijf. De klik met Zuivere Zeep was zo goed dat Kirsten bij het bedrijf is gebleven en op 1 januari 2016 medevennoot is geworden.

Gaandeweg is het bedrijf zich (naast wasmiddelen) steeds meer op verzorgingsproducten gaan richten. Met dezelfde waarden als waar het bedrijf mee begonnen is:
  • produceren op ambachtelijke wijze
  • alleen biologisch afbreekbare ingrediënten gebruiken die het milieu niet schaden
  • transparantie over hoe het bedrijf in elkaar zit en de werkwijzen
Omdat wasmiddelen al lang niet meer de hoofdmoot van het bedrijf uitmaakten, sloot de naam Zuivere Zeep niet meer goed aan bij het bedrijf. Daarom heet het bedrijf sinds 1 januari 2017 Zerah. We zijn sindsdien nog steeds bezig met het verbeteren van onze producten en onze informatie. We willen steeds verder verduurzamen en vasthouden aan onze basis.