zerahbannerklein

Wie maakt Zerah?

Zerah is het bedrijf van Eliane de Vries-de Koning en Kirsten Lamberink. Samen hebben ze het bedrijf ontwikkeld tot waar het nu staat. Hoe dit zo gekomen is kun je lezen onder het kopje Historie Zerah.


Eliane de Vries-de Koning is getrouwd met een geweldige man en moeder van twee mooie jongens en een lief meisje. Na een studie maatschappelijk werk heeft ze een aantal jaar gewerkt als gezinsvoogd. Toen haar tweede zoon werd geboren in 2013, vond ze het tijd voor iets nieuws. Ze begon met Zuivere Zeep haar eigen bedrijf, wat aansloot bij haar levensstijl als bewuste levensgenieter. Ze zorgt graag goed voor haarzelf, haar familie en de wereld om haar heen. Als echte eco-mama gebruikt ze wasbare luiers en bij het verschonen gebruikt ze wasbare doekjes. Natuurlijk gebruikt ze daarbij de producten van Zerah, om haar kinderen nog extra mee te verwennen. Verder houdt Eliane van het bezig zijn met bewust eten: het inkopen van biologische producten, minder vlees eten en het gebruik van minder suiker. Haar heerlijke baksels met allerlei innovatieve ingrediënten vinden ook tijdens sommige Zerah werkdagen gretig aftrek.


Kirsten Lamberink is na haar studie bodem, water en atmosfeer in Wageningen blijven hangen. Na een aantal jaar als bodemadviseur bij boeren te hebben gewerkt, wilde ze graag iets doen met haar passies: ondernemen en duurzaamheid. Zo kwam ze begin 2015 terecht bij Elianes bedrijf, waar ze sindsdien werkt en intussen ook mede-eigenaar van is. Kirsten vindt het heerlijk om zich te verdiepen in duurzame onderwerpen en om te kijken hoe ze daar zelf iets in kan bijdragen. Het maken van Zerah producten zonder chemische toevoegingen is daar een deel van. Daarnaast vindt ze het leuk om te kijken hoe ze steeds meer een Zero Waste Lifestyle (je leven versimpelen door minder afval te produceren) kan toepassen in haar leven en wil ze graag in een Tiny House gaan wonen.