zerahbannerklein

Duurzaam Zerah

Met onze producten bieden we een alternatief voor veel wasmiddelen en verzorgingsproducten waar allerlei chemische stoffen in verwerkt zijn die niet goed zijn voor mensen en het milieu. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer aspecten van ons bedrijf waar duurzaamheid een rol speelt.

Inkoop ingrediënten
We proberen de meeste ingrediënten zo dicht mogelijk bij huis in te kopen. De honing en bijenwas komen bijvoorbeeld uit Wageningen en de omgeving. Verder zijn een aantal ingrediënten die we gebruiken van biologische oorsprong. Maar niet alle ingrediënten. Als we over zouden stappen op alleen biologische ingrediënten, zouden onze producten te duur worden. Dat is daarom (nu nog) niet mogelijk.

Productverpakkingen
Een deel van onze producten leveren we in verpakkingen met materialen die goed gerecycled kunnen worden: papieren zakken, glazen flesjes, kartonnen sticks en alluminium blikjes. Voor de rest hebben we nog veel plastic flesjes. We zouden graag al onze producten leveren in duurzamere verpakkingen. Maar in dat opzicht staan we voor een aantal dilemma's. Glasverpakkingen in de badkamer zijn bijvoorbeeld niet veilig. Het alternatief zou biologisch afbreekbaar plastic zijn. Alleen zouden we dat uit Brazilië of China moeten halen. Is dat duurzamer dan lokale plastic verpakking? Hier zijn we over aan het nadenken.

Verzending
Bij het inpakken van de pakketten hergebruiken we het opvulmateriaal wat we binnenkrijgen bij het bestellen van ingrediënten. We kopen zelf geen opvulmateriaal in. Waar mogelijk gebruiken we ook de dozen en doosjes voor het verzenden van onze eigen pakketten. Ook hebben we papiertape om de pakketten dicht te maken, in plaats van plastic tape.