lentebloesem2022
Over Zerah
Klik de plaatjes om meer te lezen....

Missie & Waarden

Wat maakt ons als bedrijf blij? Dat we duurzame, ecologische producten maken die de mensen en de wereld een stukje beter maken! Met onze zuivere producten dragen we bij aan de bescherming van onze aarde, zodat komende generaties de zon zorgeloos zien opgaan. Dat is onze missie!

We maken onze producten zelf, zodat we precies weten wat er in zit. Handwerk zie je terug in al onze producten en in elke fase van het productieproces: het ontwikkelen van de recepten, het mengen van de geuren, het ontwerpen van de etiketten, inkopen van ingrediënten en verpakkingen, het afvullen van de verpakkingen en etiketteren van het eindproduct.

Elk stap wordt met aandacht uitgevoerd. Onze producten stralen ambacht uit. Dat is wat onze klanten waarderen.

We kiezen zoveel mogelijk voor biologische gecertificeerde ingrediënten. De grondstoffen komen van planten die groeien zonder toevoeging van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Certificatie geeft zekerheid over zorg voor mens en milieu op de plekken waar deze stoffen geproduceerd worden.

De huid heeft een pH waarde van ca. 5,5. Met Heavenly Hair&Body Care proberen we in de buurt van deze pH te blijven zodat de zuurmantel van de huid behouden blijft. Zo kan onze huid blijven doen wat ze moet doen: de groei van bacteriën op de huid voorkomen en ons beschermen tegen het binnendringen van bacteriën. Voor de heerlijke geur gebruikt Zerah uitsluitend plantaardige, biologische etherische oliën in kleine hoeveelheden.
Voor mensen met allergieën zijn er parfumvrije varianten.

Er zijn zoveel wasmiddelen en verzorgingsproducten met allerlei chemische ingrediënten die schadelijk voor ons zijn. Langere termijn gevolgen voor de natuur en voor onszelf zijn nog niet bekend. Bij onnodige, schadelijke, chemische stoffen kun je denken aan vulmiddel (zodat het meer lijkt dan het is), microplastics, schuimmakers en optische witmakers. Zerah biedt door haar producten een natuurlijk en milieuvriendelijk alternatief, zodat je zorgeloos jezelf kunt verzorgen. We gebruiken waar mogelijk natuurlijke conserveermiddelen, zodat producten langer meegaan. En wanneer we waterrijke producten hebben waarbij sterkere conservering nodig is, gebruikt Zerah uitsluitend een Ecocert Cosmos gecertificeerde leave-on conserveermiddel om baterievorming en schimmel te voorkomen.
Zerah's producten zijn biologisch afbreekbaar. Dat betekent dat het milieuvriendelijk is, de stoffen worden op natuurlijke wijze afgebroken door schimmels en bacteriën.

Weet jij wat er in een regulier wasmiddel zit? Meestal staat er iets als 'anionogene oppervlakte actieve stoffen', 'niet ionogene oppervlakteactieve stoffen', 'zeoliet', 'enzymen'. Zerah vermeldt de samenstelling van het wasmiddel in gewoon Nederlands op de verpakking. Zo begrijpt iedereen wat er in zit.
INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) is een wettelijke verplichte, gestandaardiseerde naamgeving voor ingrediënten van cosmetica in Amerika en Europa. Eenduidigheid van ingrediënten moet het makkelijker maken voor consumenten om te zien wat er in zit. Maar de woorden zijn voor de gewone consument niet te volgen. Daarom zetten we ook bij onze verzorgingsproducten bewust de Nederlandse vertaling erbij, zodat jij weet wat er in je product zit.

In verpakkingsvrije, zero-waste winkels kun je zelf onze Detergents scheppen, Wooly Wash bijvullen of je Heavenly Hair&Body Care vullen. Dat scheelt heel veel (plastic) verpakkingsmateriaal. Ook Divine Deo blokken zijn daar onverpakt te vinden en de Peaceful Pieces badmelts ook. Zerah is trots dat we leverancier zijn van zoveel verpakkingsvrije winkels!

Duurzaamheid laten we ook zien in het verpakkingsmateriaal van onze producten.

De buitenzijde van de wasmiddelzakken zijn van papier. De binnenkant is nu plastic, maar als deze zakken op (medio zomer 2022) zijn stappen we over op zakken met een composteerbare (!) binnenkant. De flesjes voor Heavenly Hair&Body Care, Massage oliën en Wooly Wash zijn van RPET. Dat is gerecycled plastic en blijft ook recyclebaar. Onze Divine Deo Sticks verkopen we als een van de eerste bedrijven in papieren tubes (kokers), want papier kan goed gerecycled worden. Onze Divine Deo blokken verkopen we in een aluminiumblikjes. Is je blok op, dan kun je deze keer op keer vullen met een verpakkingsvrij Deoblok navulling. Als het blikje echt aan het eind van zijn levensduur is, kan deze eindeloos gerecycled worden.

Voor het verzenden van de bestellingen naar particuliere klanten en winkels hergebruiken we dozen en opvulmateriaal. Soms is dat plastic bubbeltjes folie, vaak ook papier. Opvulmateriaal in pakketten is nodig om de producten onbeschadigd te bezorgen.

Een zak wasmiddel van 1,5 kg is genoeg voor bijna 100 wasbeurten. Van onze Divine Deodorant heb je echt maar heel weinig nodig om fris de dag door te gaan.

Alles wat in onze producten zit heeft een toegevoegde waarde voor de gebruiker. In onze producten vind je geen microplastics of vulmateriaal om het meer te laten lijken dan het is.

Bij alles wat we doen houden we bovenstaande waarden in gedachten. Zo leveren wij onze bijdrage aan een schonere wereld.

Onze visie is dat we ecologische, zuivere producten maken en leveren aan (web)winkels. We werken zonder onnodige, schadelijke stoffen en met zoveel mogelijk biologische ingrediënten. Ons doel is te blijven groeien in duurzaamheid op verschillende vlakken. We willen meedraaien in de nieuwe economie waar zuivere ingrediënten, zuinige producten, Zero Waste en lokale producten centraal staan.Wie zijn we

Zerah is het bedrijf van Eliane de Vries-de Koning. Samen met Kirsten en Henrike heeft ze het bedrijf ontwikkeld tot waar het nu staat.

Eliane de Vries-de Koning

...is getrouwd met een milieu-bewuste man en moeder van drie levendige, pientere kinderen: twee jongens en een meisje.

Toen haar tweede zoon werd geboren in 2012, vond ze het tijd voor iets nieuws. Als echte eco-mama gebruikte ze al wasbare luiers en verschoningsdoekjes voor de kindjes. Ze verdiepte zich in duurzame wasmiddelen en verzorgingsproducten en begon met haar eigen bedrijf 'Zuivere Zeep', wat aansloot bij haar levensstijl als milieubewuste moeder en vrouw.

Eliane houdt van bewust omgaan met voedsel: nagenoeg vegetarisch, met zo af en toe wat biologisch vlees eten (de 'flexitariër'). Ze bakt graag vrij van geraffineerd suiker, lekkernijen met dadels, stevia of berkenzoet. Haar heerlijke baksels met allerlei innovatieve ingrediënten vinden ook tijdens sommige Zerah werkdagen gretig aftrek, vooral rond feestdagen zoals verjaardagen.

Henrike Schot-Opschoor

...is getrouwd en heeft drie zoons. Ze houdt van koken, bakken en jam maken, van pianospelen en hardlopen.

In het dagelijkse leven was Henrike al bezig met bewust duurzaam leven, zoals: minder vlees eten, biologische producten gebruiken, boodschappen doen met de fiets, werken in de natuur met 'A Rocha' en minder plastic gebruiken. Daarom startte zij met gebruik van Divine Deodorant van Zerah in een herbruikbaar blikje. Wat een verademing was dat. Voor het eerst een deo die echt de zweetgeur stopte en geen vervelende witte vlekken in de kleding achterliet! Daarna volgde de waspoeder en shampoo van Zerah.

Na een aantal jaar fulltime moeder te zijn geweest ging Henrike op zoek naar zinvol werk: werk in een klein team met dezelfde passie voor natuur, klimaat, milieu en duurzaamheid. Het werken bij Zerah paste daar perfect bij en zo heeft Henrike twee jaar enthousiast productie gedraait bij Zerah en ontdekt wat ondernemen inhoud.

Kirsten de Koning-Lamberink

...is na haar studie 'Bodem, Water en Atmosfeer' in Wageningen blijven hangen en woont daar samen met haar man.  Na een aantal jaar als bodemadviseur bij boeren te hebben gewerkt, wilde ze graag iets doen met haar passies: ondernemen en duurzaamheid. Zo kwam ze begin 2015 terecht bij Eliane's bedrijf.

Kirsten vindt het heerlijk om zich te verdiepen in duurzame onderwerpen en om te kijken hoe ze dit in haar leven kan toepassen. Ze vindt het leuk om te kijken hoe ze steeds meer een Zero Waste Lifestyle (je leven versimpelen door minder afval te produceren) kan toepassen in haar leven. Ze geeft hier ook graag workshops over, met praktische informatie en het oefenen met het toepassen ervan. Ook heeft ze met haar man een aantal jaar in een tiny house gewoond, met een woonoppervlakte van 24 vierkante meter (www.howtotinyhouse.nl).


 

Ambacht in Zicht

Wat we doen, doen met veel liefde, dat vóel je als klant!


Binnen ons bedrijf doen we bijna alles zelf! Zoals het ontwikkelen en maken van de producten, het etiketteren van de verpakkingen, tot het ontwerpen van etiketten en het ontwerpen van de website. We gaan voor producten die zacht zijn voor de huid en het liefst gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke & biologische ingrediënten.

We zijn een ambachtelijk bedrijf dat ons steentje wil bijdragen aan het milieu en blijvend op weg is naar verduurzaming van onze producten.
Visie
Ons Verhaal

In 2012 zoekt Eliane een goed wasmiddel voor de wasbare luiers die ze inmiddels voor haar tweede zoon gebruikt. Dat is binnen Nederland in die tijd nog niet makkelijk te vinden. Geïnspireerd door een Amerikaanse vrouw die zelf ecologisch wasmiddel maakt met heerlijke geuren, besluit ze zelf wasmiddel voor wasbare luiers te gaan maken en verkopen. Enthousiast gaat Eliane aan de slag en richt in 2013 het bedrijf 'Zuivere Zeep' op.

Zuivere Zeep verkoopt verschillende soorten ecologische wasmiddelen met houten maatschepjes en unieke geuroliën voor de was. Maar er komen steeds meer klanten die op zoek zijn naar duurzame babyproducten. Eliane breidt het assortiment uit met een aantal ecologische babyverzorgingsproducten, zoals verschoningsolie en -spray die in goed combineren met wasbare doekjes. Een belangrijke kernwaarde die Eliane met Zuivere Zeep uitdraagt, is dat mensen helder mogen weten wat er in de producten zit. Daarom staan er bekende ingrediënten in begrijpelijk Nederlands op de etiketten.

Al vanaf het eerste jaar gaan Belgische ‘Baby Groothandel’ en Zuivere Zeep samenwerken. Via deze Belgische groothandel komen de producten van Zuivere Zeep in allerlei winkels in België terecht.
 

Onder andere bij de eerste verpakkingsvrije winkels die daar opgericht worden! Zuivere Zeep stuurt dan bijvoorbeeld 10kg bulkverpakking wasmiddel naar een winkel. In de winkel kunnen mensen dan zelf wasmiddel in hun potje scheppen en besparen hiermee afval, door minder verpakking. De fijne samenwerking met Baby Groothandel bestaat al jaren!

Eind 2014 maakt Kirsten kennis met Eliane en haar bedrijf Zuivere Zeep. Ze komt eigenlijk Eliane advies vragen om zelf een duurzaam bedrijf op te zetten, maar komt daar niet aan toe! Ze wordt enthousiast van de waarden die Zuivere Zeep uitdraagt: ecologische en handgemaakte producten. Kirsten wordt van 2016 tot 2021 medevennoot. Er komen ecologische verzorgingsproducten voor volwassenen bij. Deodorant, shampoo en badmelts zien het licht. Er vindt een verhuizing plaats binnen Wageningen en een nieuwe werkplaats wordt ingericht aan de Vergersweg 31.

Dan voelen Eliane en Kirsten dat het is tijd om het bedrijf een nieuwe naam te geven die passender is bij het verzorgingsaanbod. Op 1 januari 2017 gaan ze verder met de naam ‘Zerah’, wat ‘zonsopkomst’ betekent.

Deze betekenis is zichtbaar in het logo, maar komt ook terug in onze missie: "Zuivere verzorging, zodat komende generaties de zon zorgeloos zien opgaan". Met als eerste letter een ‘Z’ en ook de ondertitel ‘zuivere verzorging’ blijft de naam speels verbonden met de oorspronkelijke naam van het bedrijf.

In 2018 heeft ons bedrijf voldoende draagkracht om over te stappen op biologische ingrediënten voor de producten. In 2019 en 2020 vergroten we de kwaliteit en stabiliteit van het bedrijf. Ook breidt Zerah in 2020 uit met een extra vennoot, Henrike Schot, die twee jaar enthousiast productie draait en ervaart hoe het is om ondernemer te zijn. Zo is Zerah ontwikkeld tot waar zij nu staat, een persoonlijk bedrijf met mensen die passie hebben voor wat zij doen.


Reviews
Onze klanten zijn enthousiast! Lees hier enkele reviews en schrijf je eigen review op onze gastenpagina!
Een eerlijke review belonen we met 10% korting bij je volgende bestelling!

 
Beoordeling:
Ik ben heel blij met het wasmiddel, zuinig in gebruik en toch heel schoon en fris.
Ik ben heel tevreden met de shampoo, hier ben ik ozo blij mee, zelfs de kapster zag dat mijn haar mooier was ,
had ik 't maar jaren eerder gedaan :) Al met al, jullie zijn goed bezig.
Geplaatst door: Wendy
Beoordeling:
Dankzij een tip van een vriendin heb ik na lang zoeken eindelijk een deodorant gevonden die wél werkt; de Divine serie van Zerah. De deo is heel zuinig in gebruik en voelt fijn op de huid. Geen irritaties en vooral geen vervelende geurtjes. Superblij mee en ik raad hem dan ook iedereen aan!
Geplaatst door: Audrey
Beoordeling:
Ik gebruik nu ruim een maand bio divine deo. Ik ben heel erg tevreden met dit product! Ik heb jarenlang last gehad van nare transpiratiegeurtjes. Nu ik het elke ochtend op de schone huid aanbreng, is dit voorbij. Ik transpireer nog wel, maar ruik het niet meer.
Geplaatst door: Corrie Woudstra
Beoordeling:
Ik gebruik nu al een jaar ongeveer het wasmiddel en ben erg blij deze keuze gemaakt te hebben
Wij zijn maar samen dus kunnen heel lang met 1 pak, maar daar zo blij om.
Mooi werk Eliane en collega's!
Geplaatst door: Caroline van Muijen
Beoordeling:
Ik ben erg tevreden over Zerah. Ik denk dat ik nu ruim een jaar wasmiddel hier bestel en dit bevalt goed. Lekkere geuren en je doet er lang mee! Ik heb mijn moeder ook overtuigd, dus nu op naar meer mensen die overstappen op dit wasmiddel!
 
Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken (functionele cookies voor bijvoorbeeld het plaatsen van producten in je winkelmandje) en cookies om via Google Analytics (anoniem) bij te houden hoeveel mensen onze website bezoeken, hoe mensen op onze website terecht komen en welke delen van onze website bezocht worden. We zijn er op tegen om persoonlijke informatie en informatie over het surfgedrag van mensen te verzamelen voor het plaatsen van persoonlijk aangepaste advertenties, hier doen wij dus niet aan mee. Door het gebruiken van de website, accepteer je de functionele cookies en de cookies die we voor Google Analytics gebruiken om onze website te verbeteren. Lees meer over hoe we met cookies en gegevens omgaan in onze Privacyverklaring.
SLUITEN