headerzomer2019

Ingrediënten

We gebruiken voor de Zerah producten ingrediënten die biologisch afbreekbaar zijn en weinig tot niet schadelijk zijn voor mens en milieu. Lees hieronder meer over de verschillende ingrediënten die we gebruiken.

Bij sommige ingredienten staan icoontjes met de volgende betekenis:
  Biologisch ingrediënt
  Lokaal ingrediënt
  Eetbaar ingrediënt
Ingrediënten in kledingverzorgingsproductenAromatische geuroliën
Specificaties: deels synthetische geuroliën waarvan de ingrediënten niet bekend zijn gemaakt door de fabrikant
Aromatische oliën zijn geuren die natuurlijke geuren nabootsen. Ze bevatten zowel natuurlijke (etherische) oliën als ingrediënten die synthetische zijn ontwikkeld. Deze geuren zijn bijna de enige ingrediënten in Zerah producten die niet helemaal natuurlijk zijn en ook schadelijk voor het milieu zouden kunnen zijn. Maar dat zou alleen zo zijn als ze in grote hoeveelheden in de producten zouden zitten. Dit is bij onze producten niet zo. We zitten een stuk onder de norm van wat je zou mogen toevoegen aan producten. Ook hebben we er voor gekozen om de aromatische geuren vooral te gebruiken bij de kledingverzorgingsproducten. Voor de verzorgingsproducten worden voornamelijk etherische oliën gebruikt. We vinden het zelf jammer om kostbare etherische oliën te gebruiken voor bijvoorbeeld wasmiddelen. Dan spoelen de oliën namelijk zo weg met het afvalwater.

Zerah kledingverzorgingsproducten met dit ingrediënt: Darks Detergent, Dazzling Detergent, Diaper Detergent, Softener Scent en Wooly Wash

Bleekzout
Specificaties: natriumpercarbonaat
Natriumpercarbonaat, oftewel bleekzout, oxideert als het in contact komt met water. Dit proces zorgt ervoor dat vuil loskomt van kleding. Het zout is biologisch afbreekbaar.
Zerah kledingverzorgingsproducten met dit ingrediënt: Dazzling Detergent, Diaper Detergent en Swiftly Spotless

Lanoline
Specificaties: watervrije lanoline EP10
Lanoline is gezuiverde wolvet. Wolvet is het vet wat in de vachten van schapen zit om de vacht waterafstotend en weerbestendig te maken. De lanoline kan gebruikt worden voor het verzorgen en waterdicht maken van wollen kleding of als verzorgingsproduct (zie ingrediëntenuitleg bij verzorgingsproducten). Een lanoline wolkuur wordt gebruikt om wolwikkels en wollen overbroekjes van wasbare luiers waterdichter te maken. Het kan ook voor andere wollen artikelen gebruikt worden.
Zerah kledingverzorgingsproducten met dit ingrediënt: Lanolin Layer en Wooly Wash

Marseillezeep
Specificaties: Ecocert Marseillezeep uit Marseille, bestaande uit RSPO gecertificeerd palmolie, water, kokosolie, natriumchloride, natriumhydroxide
Deze zeep uit Marseille (echte Savon de Marseille) is een van de meest zuivere en natuurlijke zepen die er zijn. De zepen bestaan voor meer dan 72% uit zuivere oliën en zijn biologisch afbreekbaar. Er worden geen kleurstoffen aan toegevoegd. De Marseillezeep die we voor de kledingverzorgingsproducten gebruiken, bestaat voor het grootste gedeelte uit olijfolie, maar ook voor een deel uit palmolie.
Zerah kledingverzorgingsproducten met dit ingrediënt: Darks Detergent, Dazzling Detergent en Wooly Wash

Soda
Specificaties: natriumcarbonaat foodgrade
Natriumcarbonaat staat ook wel bekend als soda. Dit zout is vrij bekend in huishoudens. Soda kan goed reinigen en is toch zacht voor de huid. Ook is het biologisch afbreekbaar.
Zerah kledingverzorgingsproducten met dit ingrediënt: Darks Detergent, Dazzling Detergent en Diaper Detergent

Water
Specificaties: gedemineraliseerd water
Wanneer we water gebruiken in onze producten, nemen we daarvoor gedemineraliseerd water (ook wel demiwater genoemd). Uit dit water zijn alle zouten verwijderd.
Zerah kledingverzorgingsproducten met dit ingrediënt: Wooly Wash


Zuiveringszout
Specificaties: natriumbicarbonaat feedgrade
Natriumbicarbonaat wordt ook wel zuiveringszout of baking soda genoemd en het heeft vele toepassingen. Sommige mensen die zelf ecoprodcuten maken zullen het kennen van het zelf maken van tandpasta of schoonmaakmiddel. Het zout heeft een reinigende werking, is antibacterieel en biologisch afbreekbaar.
Zerah kledingverzorgingsproducten met dit ingrediënt: Darks Detergent, Dazzling Detergent en Diaper DetergentIngrediënten in verzorgingsproducten voor volwassenen en babyverzorgingsproductenAbrikozenpitolie
Specificaties: koudgeperste abrikozenpitolie uit gecontroleerde biologische teelt
Deze milde olie is rijk aan vitamine A en essentiële vetzuren. De olie wordt snel door de huid opgenomen en is geschikt voor ieder huidtype. Het verstevigd het huidweefsel en bindweefsel en is daarom erg geschikt als massageolie. Het is voedend, huid herstellend, vocht herstellend en helpt tegen rimpels.
Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Mellow Massage, Bare Baby Bliss (Sensitive) en Wipe Wellness (Sensitive)

Arrowroot
Specificaties: biologische zetmeel uit wortelstokken
Net als maizena is arrowroot een binder van vloeistoffen. Het is een hele zachte stof.
Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Divine Deo


Bijenwas
Specificaties: in het buitenland gezuiverde bijenwas
Bijenwas beschermt de huid tegen uitdroging zonder de poriën te verstoppen. Dit is vaak een goede toevoeging voor zalven.
Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Divine Deo

Cacaoboter
Specificaties: rauwe, biologische cacaoboter uit Ecuador
Cacaoboter voedt, hersteld en verzacht de huid. Het verzorgt en beschermt beschadigde, droge of gevoelige huid. Deze rauwe cacaoboter heeft nog de echte, pure chocolade geur!

Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Peaceful Pieces en Baby Bath Oil

Citroenzuur
Specificaties: Citric Acid Anhydrous (watervrij en food grade)
We gebruiken citroenzuur als conserveermiddel en zuurteregelaar. Het is een antioxidant.
Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Heavenly Haircare


Decylglucoside
Specificaties: decylglucoside plantacare 2000 UP
Decylglucoside is een natuurlijke, biologisch afbreekbare, oppervlakte-actieve stof. Dat laatste wil zeggen dat decylglucoside de oppervlaktespanning van een vloeistof kan verlagen, waardoor schuim kan ontstaan. Het is dus een natuurlijk schuimend middel, afgeleid uit maissuikers en vetten uit kokosolie. Decylglucoside is een van de mildste reinigers en wordt daarom vaak gebruikt voor babyproducten.
Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Heavenly Haircare

Etherische geuroliën (deels)
Specificaties: natuurlijke oliën uit planten
Etherische oliën (ook wel essentiële oliën genoemd) zijn puur en rechtstreeks afkomstig van planten. We gebruiken ze graag in onze verzorgingsartikelen, omdat ze naast een heerlijk geur ook vaak verzorgende eigenschappen hebben. Etherische oliën mogen dan wel plantaardig zijn, maar dit betekent niet dat ze daarmee altijd huidvriendelijk en volledig milieuvriendelijk zijn. De oliën zijn heel geconcentreerd en kunnen hiermee schadelijk zijn voor het lichaam en het milieu. Zerah gaat daarom (en omdat ze vrij kostbaar zijn) graag spaarzaam om met deze oliën.

Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Heavenly Haircare, Divine Deo, Mellow Massage, Peaceful Pieces, Bare Baby Bliss, Wipe Wellness, Baby Massage, Clean Crown Oil, Leave-Lice! Oil en Baby Bath Oil

Haverextract

Specificaties: Avenacare haverextract uit GMO vrije Zweedse haver zonder chemische toevoegingen
Deze natuurlijke haverextract is een zachte toevoeging voor verzorgingsproducten. Het verzorgt je huid en je haar en werkt verzachtend bij irritatie.
Het versterkt je haar en laat het glanzen.
Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Heavenly Haircare


Honing 
Specificaties: lokale honing uit Doorwerth en omstreken
Honing is een natuurlijk conserveermiddel. Het is ontsmettend en antibacterieel. Daarnaast is het ook verzachtend, huid herstellend, vocht herstellend en zuiverend voor de huid. Een ideaal ingrediënt voor natuurlijke verzorgingsproducten dus!
Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Heavenly Haircare

Jojobaolie

Specificaties: koud geperste biologische jojobaolie
Ondanks dat jojobaolie een olie wordt genoemd, is het eigenlijk een was. Deze ‘olie’ voelt niet vet aan en lijkt op het vetmengsel dat onze eigen opperhuid aanmaakt. Het vertraagt het aanmaken van talg, waardoor het erg geschikt is voor een vette huid. Bij een droge of gevoelige huid werkt het verzorgend doordat het de huid voorziet van de vitamines A en E en hoogwaardig oliezuur. Verder heeft jojobaolie de bijzondere eigenschappen dat het ontstekingsremmend werkt en het herstel van littekens stimuleert. Bij zwangere vrouwen kan het bijvoorbeeld striemen helpen voorkomen.
Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Bare Baby Biss Sensitive, Wipe Wellness Sensitive, Mellow Massage en Baby Massage

Kokosolie
Specificaties: koudgeperste, biologische kokosolie (virgin)
In landen met een tropisch klimaat is kokosolie vloeibaar. In het Nederlandse klimaat stolt de kokosolie en staat het ook wel bekend onder de naam kokosboter of kokosvet. Kokosolie is verzachtend, beschermend en antibacterieel. Het trekt langzaam in de huid. Hierdoor blijft de huid lang vet, maar wordt het wel goed tegen uitdroging beschermt. Kokosolie kan ook gebruikt worden om het haar te voeden, bijvoorbeeld door middel van een haarmasker. Ook wordt het steeds vaker gebruikt om de mondhygiëne te verbeteren.

Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Divine Deo

Lanoline
Specificaties: watervrije lanoline EP10
Lanoline is gezuiverde wolvet. Wolvet is het vet wat in de vachten van schapen zit om de vacht waterafstotend en weerbestendig te maken. De lanoline kan gebruikt worden voor het verzorgen en waterdicht maken van wollen kleding (zie ingrediëntenuitleg bij kledingverzorgingsproducten) of als verzorgingsproduct. Lanoline lijkt op 'mensentalg', waardoor het de huid goed kan beschermen. Het ondersteunt onze talglaag en houd daardoor meer vocht vast. Hierdoor droogt de huid minder snel uit. Een uitstekende weer&wind balsem dus. Verder is het helpend bij het herstel van schrale plekken of tepelkloven.
Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Lanolin Relief


Natuurazijn
Specificaties: biologische natuurazijn
Natuurazijn is een zuur ingrediënt wat helpt de zuurmantel van je huid herstellen. Hierdoor blijft je huid meer in balans.
Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Heavenly Haircare


Natuurlijke alcohol
Specificaties: natuurlijke wodka
In onze sprayflesjes gebruiken we natuurlijke alcohol om de spraydruppeltjes die uit het flesje komen te verfijnen. Daarnaast conserveert alcohol en heeft het de eigenschap om de poriën te openen, waardoor werkzame stoffen sneller in de huid kunnen doordringen.
Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Bare Baby Bliss


Vitamine E
Specificaties: natuurlijke vitamine E olie (tocopherol) uit GMO vrije soya
Deze extractie van vitamine E gebruiken we als natuurlijk conserveermiddel, omdat het een antioxidant is.
Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Heavenly Haircare Normaal Haar, Mellow Massage, Bare Baby Bliss (Sensitive), Wipe Wellness (Sensitive), Baby Massage, Clear Crown Oil en Leave Lice! Oil


Water
Specificaties: gedemineraliseerd water
Wanneer we water gebruiken in onze producten, nemen we daarvoor gedemineraliseerd water (ook wel demiwater genoemd). Uit dit water zijn alle zouten verwijderd.
Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Heavenly Haircare en Bare Baby Bliss


Xanthaangom
Specificaties: xanthaangom verdikkingsmiddel foodgrade
Xanthaangom is een natuurlijk middel wat ontstaat door fermentatie met verschillende bacteriën. Het is een verdikkingsmiddel wat ook vaak in voedsel wordt gebruikt (bijvoorbeeld sausen, cake en jam).
Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Heavenly Haircare

Zoete amandelolie

Specificaties: een mengsel van koud geperste en geraffineerde amandelolie
Deze olie van de amandelboom bevat onder andere een hoog percentage onverzadigde vetzuren en vitaminen (A, B, F en voornamelijk E). De olie werkt verzachtend, voedend en vocht herstellend en is daarom zeer geschikt voor droge, geïrriteerde en gevoelige huid. Door de mildheid van de olie kan deze ook goed voor baby’s gebruikt worden. Amandelolie wordt snel opgenomen door de huid en is geschikt voor ieder huidtype. Het is de ideale basis voor massageolie en geschikt om de huid mee te reinigen. De winning uit amandelpitten is een dure aangelegenheid, waardoor deze olie vaak wordt aangelengd.

Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Mellow Massage, Peaceful Pieces, Bare Baby Bliss, Wipe Wellness, Baby Massage, Clean Crown Oil, Leave Lice! Oil en Baby Bath Oil

Zuiveringszout
Specificaties: natriumbicarbonaat foodgrade
Natriumbicarbonaat, ook wel zuiveringszout of baking soda genoemd, wordt veel gebruikt in DIY verzorgingsproducten. Het is een product wat oorspronkelijk gebruikt werd bij het bakken, maar tegenwoordig maken mensen er deodorant van of gebruiken het in andere verzorgingsproducten. Dit ingrediënt is eetbaar, biologisch afbreekbaar, het reinigt en is antibacterieel. Wel is het een ingrediënt waar niet iedereen goed tegen kan. Het kan irriterend werken op de huid.

Zerah (baby-)verzorgingsproducten met dit ingrediënt: Divine Deo

 
Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken (functionele cookies voor bijvoorbeeld het plaatsen van producten in je winkelmandje) en cookies om via Google Analytics (anoniem) bij te houden hoeveel mensen onze website bezoeken, hoe mensen op onze website terecht komen en welke delen van onze website bezocht worden. We zijn er op tegen om persoonlijke informatie en informatie over het surfgedrag van mensen te verzamelen voor het plaatsen van persoonlijk aangepaste advertenties, hier doen wij dus niet aan mee. Door het gebruiken van de website, accepteer je de functionele cookies en de cookies die we voor Google Analytics gebruiken om onze website te verbeteren. Lees meer over hoe we met cookies en gegevens omgaan in onze Privacyverklaring.
SLUITEN